Szülő-gyerek pszichodráma csoport

 

Ez egy olyan csoport, ahol általában 5-8, közel azonos életkorú gyermek és szülei (mindig csak az egyik, de ez váltogatható) játszanak együtt két vezetővel. Heti rendszerességgel találkozunk 50-60 percben, azért, hogy a szülő-gyerek kapcsolat erősödjön a sok pozitív közös élményen keresztül. Előre meghatározott óraszámban, mindig ugyanazokkal a résztvevőkkel dolgozunk.

Mi történik egy-egy foglalkozáson?

A résztvevő gyerekek meséket alkotnak, és azokat közösen eljátsszák. A szülők szerepe követő jellegű, a gyerek vezet, irányít, mondja meg, írja elő, hogy mi történjen, a szülő pedig alkalmazkodik.

Ezáltal a szülő-gyerek kapcsolat más dimenzióba helyeződik: szerepcsere történik. Ugyanakkor a történetek létrehozása és színrevitele során mindenki egy alkotó folyamat részesévé válik, és közben megtanul együttműködni. A játék mindig a fantázia világában, egy kitalált térben és időben zajlik, ahol nincs rossz teljesítmény, csak jó megoldás. Ebben a csodavilágban a gyerekek bátran megnyílnak, kifejezik belső tartalmaikat, és átélik hogy értékesek, nagyszerűek, és ez hozzásegíti őket ahhoz, hogy hétköznapi viselkedésüket is megváltoztassák.

Az együtt játszás harmonikusabbá teszi a szülő-gyerek kapcsolatot, a játék világában az esetleges problémák könnyebben rendezhetők, és a szülőket érzékenyebbé teszi arra, hogy jobban megértsék és elfogadják gyermekeiket.

Kiknek ajánljuk a módszert?

Mindazoknak az 5,5 év feletti magatartásproblémákkal küzdő gyermekeknek és szüleiknek, akiknél a szülők úgy gondolják, hogy vezető szerepet töltenek be gyermekük életében, van igényük és lehetőségük aktívan közreműködni annak érdekében, hogy gyermekük képessé váljon lemondani tünetéről, találjon jobb, hatékonyabb, számára megfelelőbb, harmonikusabb alkalmazkodási formát. Akik szívesen válnak gyermekük játszótársává azért, hogy jobban megismerjék, megértsék, segítsék őt.

A 10+1 alkalmas folyamat ára: 50 000 Ft, amit lehet részletekben is fizetni.