Gyermek pszichodráma csoportok

 

 

Mi a gyermek pszichodráma?

Egy csoportos módszer, ahol általában 4-8 közel azonos életkorú gyermek játszik együtt két felnőtt vezetővel azért, hogy a résztvevők magatartás- és/vagy viselkedés problémái megoldódjanak, személyiségfejlődésük harmonikusabbá váljék, érzéseiket, indulataikat szabadabban ki tudják fejezni.

Mi történik egy-egy foglalkozáson?

Minden alkalom a csoporttagok igényeinek megfelelően alakul. A kicsik rajzolnak, és rajzaikról mesélnek, a nagyobbak valós vagy kitalált történeteket alkotnak, és azokat jelmezekbe öltözve közösen eljátsszák. A játék világában nincs rossz teljesítmény, megoldás. Ki lehet próbálni különböző szerepeket, más módon lehet kapcsolódni a többiekhez.

Ha a gyerek ebben a közegben kifejezi belső tartalmait, átéli, hogy értékes, és hogy érdemes a többiekkel együttműködni, akkor képes lesz arra is, hogy hétköznapi viselkedését megváltoztassa.

Heti rendszerességgel találkozunk, egy-egy alkalom 50-90 perc (az életkornak megfelelően)

Kiknek ajánlom a módszert?

Mindazoknak az 5 év feletti gyermekeknek, akiknek szükségük van egy olyan térre, ahol megtanulhatnak jobban alkalmazkodni, bízni önmagukban.

A csoportba kerülés előtt szükség van egy személyes, ismerkedő találkozásra. Ennek ára: 5000 Ft

Egy-egy csoportfolyamat 10+1 alkalom, (tíz csoportos alkalom, melyet egyéni záró, értékelő konzultáció követ) ára: 50 000 Ft