Általános tájékoztató

 

A gyermekpszichodráma csoportok egy ismerkedő találkozással kezdődnek. Már itt is a gyerek vezet. Elsősorban azt próbáljuk feltérképezni, hogy ő hogyan viszonyul a helyzethez. Mit tud arról, hogy miért hozták el, mennyire képes kapcsolódni, hogyan használja a szimbolikus teret. Mód van arra is, hogy megbeszéljük, hogy a szülők mit várnak a folyamattól, melyek heti rendszerességgel vannak, 10-15 alkalommal.

Ha a csoportba járás mellett döntünk, akkor az első alkalom után kell elköteleződni.

A foglalkozások során a résztvevőknek egy szabad, elfogadó közegben módjuk nyílik önmaguk kifejezésére, viselkedésük alakítására. A módszer lehetőséget ad arra, hogy a gyerekeket több szempontból, más-más megnyilvánulásaikon keresztül megfigyeljük, támogassuk. Elsősorban értékeiket keressük. Azt, hogy hogyan képes kapcsolódni a többiekhez, milyen tartalmakat fejez ki, vágyai, és a lejátszások során tanúsított magatartása milyen viszonyban áll. A 15 alkalom után visszajelzést adunk a gyerek csoportbeli működéséről, egy szülői konzultáció során. Azt beszéljük meg, hogy milyen változásokat tapasztaltunk, milyen kép alakult ki bennünk. Milyen további teendők vannak, hogyan lehet a mindennapokban segíteni a gyereket abban, hogy erősségei alapján tudja nehézségeit kompenzálni.

A teljes 10 alkalmas folyamat ára: 40 000 Ft, amit lehet részletekben is fizetni.

Csoportjaink létrehozásakor mindig fontos szempont az, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel is törődjünk. (Megköszönjük, ha részvételüket támogatja.) Nekik van leginkább szükségük arra a támogató közegre, amit a csoport tere biztosítani tud. Tudatosan is szeretnénk formálni a hozzánk járó családok szemléletét, hogy a másság ne kirekesztést, elidegenítést, félelmet szüljön, hanem a benne rejlő lehetőségek gazdag tárháza legyen.